N.S. --> N.B. --> P.E.I. --> N.B. --> U.S.A - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Erik Derks - WaarBenJij.nu N.S. --> N.B. --> P.E.I. --> N.B. --> U.S.A - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Erik Derks - WaarBenJij.nu

N.S. --> N.B. --> P.E.I. --> N.B. --> U.S.A

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Erik

11 Augustus 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hallo Iedereen,

Inmiddels aangekomen in de United States of America. Vanmiddag in Boston om precies te zijn. Tea Party om 4 uur ;)
Maar hier dus het verslag van de afgelopen week.

Woensdag 5 augustus
Vanmorgen de auto ingeleverd (snik) en Neil gedropt bij zijn hostel en afscheid genomen. Daarna de bus gepakt naar Moncton, een tussenstop op weg naar Prince Edward Island.
Wel een gezellig hostel hier en verder weinig meer gedaan vandaag.

Donderdag 6 augustus
Vandaag de bus gepakt naar Charlottetown op Prince Edward Island. Het is erg warm vandaag dus heb een fiets gehuurd in het hostel en ben naar het strand gegaan. Heel Prince Edward Island bestaat uit rood zand en rotsen. Dit komt door het ijzer gahalte in de grond. Op het strand een andere backpacker ontmoet en daar verder de rest van de middag mee zitten praten.
's avonds samen met de andere backpacker voor het eerst in mijn leven kreeft wezen eten. Je kunt ze zelf uitzoeken in het aquarium. De kreeft was lekker en een hele sport om zo'n beest te eten. Daarna nog wat in de kroeg gehangen.

Vrijdag 7 augustus
Vandaag een tour gedaan door een stukje van Prince Edward Island. De tourgids was erg goed, dus veel opgestoken over dit eiland. Onder amdere het Prince Edward Island national park bezocht. Dit is een kuststrook met rode kalksteenrotsen en duinen. Verder is Prince Edward Island bekend van Anne of Green Gables. Schijnbaar erg bekende Engelse literatuur. De schrijfster van deze boeken heeft bestaande locaties gebruikt voor haar verhalen. Deze locaties zijn ook voor een groot deel bewaard gebleven en zijn nu stuk voor stuk toeristische attracties.
's avonds nog wat Charlottetown verkend en gekeken naar een laserschow op een gebouw. Erg mooi gemaakt.

Zaterdag 8 augustus
Vanmorgen voor vertrek een wandeling gemaakt langs de waterkant van Charlottetown. Deze is een paar kilometer en erg mooi. Onderweg nog aan de praat geraakt met een paar Jehova's. Daar nog lekker een half uur mee staan discussiëren. Daarna nog even het lekkerste ijs van Canada geproefd. (Cows) Bijna net zo lekker als Heldro ijs. Deze ijsfabriek heeft zelfs haar eigen kledinglijn met komische T-shirts.
Daarna weer de bus gepakt naar Moncton. Het plan was om hier over te blijven voor de nacht en dan door te gaan naar de USA. Echter aan de praat geraakt met een aantal andere backpackers en besloten om morgen een auto te huren en hier wat van de omgeving te zien.

Zondag 9 augustus
Geen auto te krijgen (wat is dat toch met auto's hier) Na een uurtje bellen de moed maar opgegeven en een overleg gestart over wat we gaan doen vandaag. Op het moment zijn we met 4 backpackers waarvan er 2 een bus moeten halen in de loop van de dag. Na een beetje ouwehoeren over vanalles en nog wat hebben we maar besloten om te gaan lunchen. Op zondag is dat nog wel wat hier, dus heerlijk gebruncht. Daarna maar weer richting hostel gelopen voor het volgende overleg. Daar afscheid genomen van de eerste backpacker. Na nog wat overleg maar besloten om boodschappen te gaan doen voor het avondeten en wat te drinken te halen. Na het boodschappen doen zijn we rond drie uur op het balkon gaan zitten drinken en om 5 uur hebben we wat gegeten en daarna zijn we een kroegentocht in Moncton begonnen. De eerste stop was een bier brouwerij waar we wat samples gedronken hebben. (9 smaken, allemaal even vies) Daarna zijn we geëindigd in een Ierse Pub met live muziek tot midden in de nacht. Foto's van deze avond op mijn Facebook (www.facebook.com/erikderks) In een melige bui zijn we voor iedereen Star Wars Pub Crawl namen gaan verzinnen. (De mijne werd Johnny SkyWalker)

Maandag 10 augustus
Na een trage start de bus gepakt richting de United States of America. Een doodnormale busrit tot aan de grens. De douane beambten komen in de bus om je paspoort te controleren. Het grootste deel van de bus waren Amerikanen of Canadezen. Er waren echter drie Europeanen in de bus. Wij moesten dus meekomen het kantoor in. En die lui lopen dus echt op z'n Amerikaans te intimideren. You, you and you, follow me! Voor mij en een Ier was de stempel binnen een kwartier geregeld. (en dat is snel) echter was er een Frans meisje bij dat nauwelijks Engels spreekt. Het feit dat ze een Frans paspoort had maakte haar schijnbaar verdacht. De Ier is terug naar de bus gegaan en ik wilde haar helpen (met het beetje Frans dat ik spreek.) Echter ik werd meteen uit dat kantoor gebonjourd toen de beambte begreep dat ik niet haar vriend was. Het meisje heeft daarna nog anderhalf uur op haar stempel moeten wachten. En de rest van de bus dus op haar.
Daarna aangekomen in Bangor. Een compleet nietszeggend plaatse in Maine. Maar het is waar de bus stopt en de Greyhound morgen weer verder gaat. Ik had inmiddels met het Franse meisje (ook backpacker) afgesproken om samen op zoek te gaan naar een motel of iets dergelijks (geen hostel hier) Na wat rondgevraagd te hebben bleek het goedkoopste motel op loopafstand te liggen. Wij daar maar heengelopen. Daar aangekomen bleek dit helaas al vol te zijn. Een andere jongen, een Canadees op doorreis bleek hetzelfde probleem als wij te hebben. Daarnaast stond ook nog een gezinnetje zonder slaapplaats aan de balie. De medewerker van het motel was aan het rondbellen voor een andere locatie voor ons. Ze vond een paar kamers in de Holiday Inn. Een 20 minuten autorit. Het gezinnetje wilde 1 kamer en wij als drie backpackers wilde wel de andere kamer. Het gezinnetje was zo vriendelijk om ons een lift te geven. Wat nog niet meeviel omdat naast 3 personen er ook nog 3 backpacks in de auto moesten. In het hotel aangekomen bleken dat het mogelijk was om een extra bed in de kamer neer te zetten zodat we alle drie ons eigen bed hadden. Wat wel weer lekker luxe was. Daarna nog ff wat gegeten. (popcorn als voorgerecht, welkom in de States)

Dinsdag 11 augustus
Vanmorgen eerst nog ff wezen zwemmen in het zwembad van het hotel. Daarna met de schuttle van het hotel naar de busterminal gebracht. We gaan alle drie nog dezelfde kant op dus dat is wel gezellig. In de busterminal aangekomen blijkt mijn Greyhound pas ook geldig te zijn voor de U.S. Een mooie meevaller.
En nu zit ik dus in de bus met de laptop van de Canadees op het draadloze netwerk mijn verslagje te schrijven. Het is te traag voor foto's maar e-mailen is goed te doen.

Voor zover weer een update van de afgelopen week. Nog iets meer dan 2 weken te gaan en dan zit het er alweer op helaas. Maar eerst de United States maar een beetje verkennen.

Groeten Erik

• 13 Augustus 2009 - 14:10

Tante Marian:

geweldig toch zo te kunnen reizen en maar zien of het allemaal lukt wat je wilt.Erik geniet nog van de laatste twee weken.Groetjes tante marian

• 14 Augustus 2009 - 15:17

Suus:

En de Jehovas je nog wat aan het verstand kunnen brengen (of jij hun ;))?
    Veel plezier in de US.
    Gr. Suus