Vertraging - Reisverslag uit Halifax, Canada van Erik Derks - WaarBenJij.nu Vertraging - Reisverslag uit Halifax, Canada van Erik Derks - WaarBenJij.nu

Vertraging

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Erik

05 Augustus 2009 | Canada, Halifax

Hallo Iedereen,

Het heeft even geduurd, ik snap dat jullie ongerust worden maar ik had wat vertraging. Dat is ook wel de beste omschrijving van onze roadtrip van de afgelopen week.

Maandag 27 juli,

Vanmorgen weer verder gegaan met onze roadtrip. We hebben vandaag nog een strandje bezocht. Helaas was het weer mistig hier aan de kust dus was het uitzicht wat minder. Daarna zijn we de binnenlanden van Nova Scotia ingereden. We hebben hier het Kemjimkuijk National Parc bezocht. Hier vonden we een mooi strandje. Helaas begon het ook hier weer net te regenen. Hierna verder gereden naar Annapolis Royal, een mooi oud stadje. Hier eens geïnformeerd naar een hostel. Deze zijn echter nogal dun gezaaid hier. Een half uur buiten de stad was er gelukkig een. (dan is een auto wel handig) Dit was niet echt een hostel maar we hebben hier een huisje aan het strand met een paar bedden er in. Zelfs nog even gezwommen in het meertje voor ons huisje.

Dinsdag 28 juli

Vandaag willen we de rit naar North Sydney maken waar we de Ferry willen nemen naar Newfoundland. Het plan is om de nacht ferry te nemen zodat we kunnen slapen op de boot. Veel gereden vandaag maar wel de toeristische routes langs de kust en een stukje Cape Breton. Tegen de avond aangekomen in bij de Ferry Terminal. Helaas is het nogal druk bij de Ferry en kunnen we niet op de nachtferry. Er is pas ruimte op de ferry de volgende avond. Maar de verkoper geeft ons het advies om te proberen de ochtend ferry te nemen. Dat wil zeggen dat wanneer er mensen niet op komen dagen wij de ferry kunnen nemen. Dat word dus wachten en een beetje in de auto slapen.

Woensdag 29 juli
Midden in de nacht naar de Ferry terminal in de hoop aan boord te mogen voor de ochtendferry. Helaas (of gelukkig) kunnen we niet aan boord. We besluiten om vandaag dan maar wat meer van Cape Breton te gaan verkennen en op tijd terug te zijn voor de Ferry. Cape Breton is echt schitterend. Het ene mooie uitzicht na het andere.
Op het moment dat we aankomen bij de Ferry blijkt de ochtendferry een brand te hebben gehad aan boord en is teruggekomen. Omdat alle ferries volgeboekt zijn en er geen reserve schepen voor handen zijn is het een grote bende op de ferry terminal. Na navraag gedaan te hebben blijken we nu geboekt te zijn op de nachtferry. We worden weggestuurd met het verzoek een paar uur later weer terug te komen omdat we dan pas boarding passen kunnen krijgen.
Als we een paar uur later terugkomen staan we al vrij vroeg in de file voor de terminal. Neil reed op dat moment en ik zat wat uit het raam te kijken. Langs weg staan een paar huisjes en uit verveling begin ik (enthousiast) te zwaaien naar de bewoners. Dit blijkt een moeder met een dochter te zijn en een vriendin van de dochter die wat bier zitten te drinken in de zon. Ik krijg meteen wat bier aangeboden en raak aan de praat. Uiteindelijk blijkt dit het hoogtepunt van de dag te zijn. Na een uur of 2 gewacht te hebben, hebben we eindelijk de auto ingecheckt voor boarding. Echter is het pas 7 uur en kunnen we pas boarden om een uur of 12. Weer vervelen en slapen in de auto dus. Een bandje wat ook gestrand is geeft zelfs maar een optreden op de terminal voor alle andere bezoekers. Rond middernacht eindelijk aan boord.

Donderdag 30 juli
Na de nacht door gebracht te hebben op de ferry besloten om vandaag maar direct naar de hoofdstad van Newfoundland te rijden. Dit is een goeie 900 km.
De hele dag geprobeerd om de ferry maatschappij te bereiken voor een ticket terug. Heb het vermoeden dat dit nog een probleem gaat worden. Rond 9 uur 's avonds aangekomen in St. John's. Het blijkt dat hier maar 1 hostel is. En hier is geen plek meer voor ons. Na drie dagen zonder douche besloten om dan maar een hotel te nemen. Het is wel wat duur maar een bed en een tv en een douche zijn heerlijk.

Vrijdag 31 juli
Vanmorgen eindelijk de Ferry maatschappij aan de telefoon gekregen. We kunnen pas op maandagavond terug. Oeps! We hebben de auto tot zondag gehuurd dus ook maar de huur verlengd met een paar dagen.
Na verder een rustige ochtend zijn we vanmiddag naar het meest oostelijke punt van Noord-Amerika geweest. Neil kon London zelfs zien. Dat is ook maar een goeie 3000 km vanaf hier dus. Deze plaats heet Cape Spear voor de liefhebbers. Hier was het erg mooi weer dus we hebben lekker vanaf de cape naar de zee gekeken waar 2 walvissen vlak onder de kust aan het zwemmen waren. Super om die beesten te zien vanaf de rotsen.
Daarna zijn we naar Petty Harbour gereden. Een echte ouderwets vissersplaatsje.
De dag hebben we afgesloten op Middle Cove Beach. Een keienstrandje waar ieder jaar weet ik hoeveel kleine visjes aanspoelen. Zo ruikt het daar ook trouwens.
Daarna hebben we de campus van de Univeristeit van St John's opgezocht. De studentenverblijven worden in de zomer aan backpackers verhuurd. In ieder geval weer een bed binnen het budget.
Omdat de campus geen keuken heeft zijn we uit wezen eten in een Engelse Pub. Neil voelde zich dan ook meteen helmaal thuis.
's Avonds zijn we de stad in geweest. St John's staat bekend om de hoogste bar dichtheid ter wereld. Alle kroegen (ik schat een stuk of 30) zijn dan ook gevestigd op een stuk straat van 200 meter. Echt, ze zitten hier boven, onder en achter elkaar. Dit weekend is toevallig het grote straatfeest aan de gang. Dat wil zeggen dat je aam het begin van de straat entree betaald en dan overal naar binnen mag. Daarnaast staat er een groot podium op straat waar vanavond een of andere (schijnbaar) bekende cowboy wat staat te zingen. Mega druk hier. We zijn maar begonnen met een kroegentocht. Met name in de Ierse Pub is het erg gezellig met een Iers bandje. Feest dus. Halfweg zijn we een paar echte Foundy's (Newfounlanders) tegengekomen. Hier hebben we ons de rest van de avond mee vermaakt. Al zijn ze wel lastig te verstaan. Hun dialect gaat richting Iers en dat is best last. (zeker als ze gedronken hebben.

Zaterdag 1 augustus.
Vanmorgen weer de auto ingestapt naar Bonavista. Een wat kleiner kustplaatsje 300 km dichter bij de ferry. Het hostelletje is erg klein en heeft maar 1 bewoner die ons dan ook gelijk maar even uitlegt wat er te zien is in het stadje. We zijn dan vanmiddag ook maar een kleine tour door het stadje en de omgeving gaan maken. De eerste stop was de vuurtoren. Die hebben ze hier ongeveer in ieder stadje en ze zijn er overal even trots op. Daarna wat rotsen en kustlijn bekeken. Erg mooi. Jammer dat het een beetje regenachtig is vandaag, worden de foto's niet beter van.
Een plaatsje verderop is een klein eilandje 20 meter uit de kust waar een kolonie Puffins (papegaaiduiker (Fratercula arctica)) woont. Erg grappig om deze papegaaiachtige vogeltjes te zien rondwaggelen en zwemmen en duiken. Terwijl we hier wat aan het kijken waren zagen we ook nog even 6 walvissen rondzwemmen. Je kunt ze hier echt op iedere klif zien zwemmen, geweldig.
Daarna lekker naar ons hostelletje gegaan en wat gekookt, tv gekeken en op tijd naar bed. Morgen weer een rit van 900 km voor de boeg.

Zondag 2 augustus
Vandaag de rit gemaakt naar Gros Morna National Parc aan de westkust van Newfoudland. Een ritje van maar 900 km dus dat stelde niet zoveel voor. Tegen de avond daar aangekomen en bij het toerist informatiecentrum maar naar wat goedkope accommodatie geïnformeerd omdat het hostel hier vol is. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen in een klein bed en breakfast gerund door twee senioren. (die volgens mij dit B&B hebben voor de aanspraak)
Daarna nog wat van de omgeving wezen verkennen en zelf een aantal Moose (soort van kruising tussen een hert en een koe) gezien. Daarna bij de lokale vuurtoren een schitterde zonsondergang gezien omdat er een beetje sluierbewolking hing wat voor mooie kleuren zorgt.

Maandag 3 augustus
Vanmorgen opgestaan voor een heerlijk uitgebreid ontbijt verzorgd door de eigenaresse. Daarna zijn we het Gros Morne Park wezen bezoeken door wat rond te rijden en een aantal hikes te maken. Erg mooi park met verschillende facetten. Van kust tot bos en van grasland tot rotsgebieden waar nauwelijks wat groeit.
Tegen het eind van de middag koers gezet richting Port au Basque waar we rond een uur of 8 aankwamen om hier te ontdekken dat de ferry voor de verandering weer eens vertraging had. We zouden om middernacht vertrekken, echter dat is uitgesteld tot morgenvroeg half 8. Weer eens een nachtje in de auto dus. Eerst nog maar even het stadje ingereden om wat te eten. Zelden in zo'n slecht restaurant geweest. De helft van de mensen hebben hun bord niets eens leeg gegeten omdat het eten gewoon niet goed was. Verder moest iedereen erg lang wachten en was de bediening slecht. Het grootste deel van de gasten had net als wij net te horen gekregen dat ze nog wat uren moesten kamperen op de ferry terminal dus was echt gezellig daar. Gelukkig was ons eten redelijk. (in ieder geval warm) Duurde echter wel lang.

Dinsdag 4 augustus
Na weer een heerlijke nacht geslapen te hebben in de auto (en met omdraaien het knipperlicht gemold, Erik actie, is de verzekering toch nog ergens goed voor) om half 9 's morgen eindelijk vertrokken met de ferry richting Nova Scotia. De ferry maatschappij was zelfs zo vriendelijk iedereen gratis ontbijt te geven. (nou ja, ontbijt, warm klef Engels ontbijt) Na deze ferry reis koers gezet naar Halifax. In Halifax aangekomen was de lease company al gesloten. Ook het hostel waar we vorige week geslapen hebben was helaas volgeboekt. Dus eindigde we weer op een universiteit. Daarna nog ff wat wezen eten bij een lokale turk. Een verademing na het fiasco van gisteren om weer een keer een beetje een fatsoenlijke maaltijd binnen te krijgen.

Voor zover weer mijn belevenissen van de afgelopen anderhalve week.

Dadelijk op weg naar Prince Edward Island en rond het weekend naar de Verenigde de staten van Amerika.

Groeten Erik

PS helaas geen mogelijkheid hier om foto's te uploaden maar zal kijken of ik deze week nog iets kan doen.

• 05 Augustus 2009 - 18:47

Esther:

Hoi Erik. Jeetje wat een gedoe!!!
    de titel van je verhaal doet zijn naam wel eer aan jah!!
    Nou mijn complimenten dat je zo goed kan gaan zitten wachten,slapen etc...
    Maar goed tussendoor zie je wel allemaal super mooie dingen dat is wel prettig.
    Een leuk verhaal weer
    Have fun nog!! Groetjes Esther

• 09 Augustus 2009 - 19:19

Theo En Silvy:

wij komen net van vakantie terug en lezen nu jouw verhalen. Veel gebeurd en veel wachten.
    als het dan ook maar de moeite waard is, is het allemaal niet erg. nog veel plezier. gr. Theo,Silvy en kinders