Vancouver Island - Reisverslag uit Prince Rupert, Canada van Erik Derks - WaarBenJij.nu Vancouver Island - Reisverslag uit Prince Rupert, Canada van Erik Derks - WaarBenJij.nu

Vancouver Island

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Erik

29 Juni 2009 | Canada, Prince Rupert

Hallo allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden maar er is hier veel te zien en te doen en dan schiet het verhalen schrijven er wel eens bij in.

Zaterdag 20 juni
Nadat ik mijn verslag geschreven heb rustig naar mijn hostel gewandeld en daar verder de rest van de avond op de bank doorgebracht met wat hostelgenoten.

Zondag 21 juni
Na een wat onrustige nacht (snotverkouden/jetlag/gewoon moe, maar wat wil je na een super geslaagd Ossebraadfeest) vol goede moed aan een nieuwe dag begonnen. Allereerst een telefooncel gezocht om naar huis te bellen. Valt nog niet mee want ze zijn allemaal gesloopt hier in Victoria door zwervers. Ons mam even gerustgesteld en gelukkig ook wat beter nieuws over Joris. Het gaat gelukkig de goede kant op met hem.
Voor degene die Joris niet kennen: Joris is het zoontje van Henk en Nicole (buurman en buurvrouw) dat afgelopen maandagmorgen geboren is. Nadat ik maandagavond nog even op kraamvisite ben geweest is dinsdagmorgen Joris met een hersenbloedinkje opgenomen in het ziekenhuis. Was dus een heel raar gevoel om dan je tas te pakken.

Daarna wat cultuur wezen snuiven in het Royal British Colombia Museum. Nou heb ik mijn leven nog niet zo heel veel musea gezien maar ik moet zeggen dat ik deze erg mooi vond. Met name het gedeelte over de geschiedenis sinds de kolonisten er zijn.
Daarna een IMAX voorstelling over Oceans Oasis bekeken een natuurfilm over een zandeiland in de buurt van Califonië (Een Imax theater is een scherm van 15 x 18 meter, zeg maar 10 keer een normaal scherm. )
Vervolgens nog wat door de stad geslenterd en boodschappen gedaan. Er moet tenslotte ook gegeten worden en iedere dag pizza is ook niks. Na het eten de reis voor morgen gepland en nogmaals naar de IMAX geweest omdat ze bij de eerste voorstelling mijn kaartje niet afgenomen hadden. Daarna nog ff wat in het hostel gehangen.

Maandag 22 juni
Vanmorgen vroeg de bus gepakt naar Tofino. Een kustplaatsje aan de westkust van Vancouver Island. Hier zo'n beetje de hele dag zoet mee geweest. Het geboekte hostel ligt in de Botanische tuinen vlak bij Tofino. Het is wel een half uur lopen buiten het dorp en het aantal 'groene' bezoekers is erg hoog. Tenminste, van die paar mensen die hier in het hostel zijn.

Dinsdag 23 juni
Vandaag heb ik een kayak tour gedaan naar Measure Island. Een van de weinig stukken echt regenwoud met bomen van meer dan 1000 jaar oud. Als een bos gekapt word dan duurt het ongeveer 400 jaar voordat de biodiversiteit weer zo hoog is als voor het kappen. Het is hier in Canada dan ook een contant gevecht tussen milieu en houtwinning. Verder vandaag nog wat boodschappen gedaan en de reis voor de komende dagen gepland. In het hostel is vandaag wat meer leven en zelfs een stel Belgen zodat ik weer een keer Nederlands kan praten. Plannen van reizen valt nog niet mee. Het is nogal groot hier en je bent zo 1 of 2 dagen kwijt om ergens te komen. Zeker omdat ik nu eerst een paar honderd kilometer terug moet. Voor het donker nog even een strandje in de buurt van het hostel geboekt.

Woensdag 24 juni.
Van het Vlaams stelletje een lift het dorp in gekregen. Dat scheelt nogal. Verder hier tot 3 uur lopen vervelen omdat de bus dan pas gaat. Mooie gelegenheid om even met Henk en Nicole te bellen om te horen dat het goed gaat met Joris.
Het regent ook dus niet echt een topdag. De reis is verder voorspoedig verlopen en het hostel in Nainamo is erg mooi. Na het eten nog met wat Engelsen gepraat.

Donderdag 25 juni. Vandaag op tijd op om rond half 9 de bus naar Port Hardy te kunnen nemen. Om een uur of 3 daar aangekomen. Eigenlijk gelijk kennis gemaakt met een paar Zwitserse en een Duitser. Met zijn vieren zijn we het plaatsje wezen verkennen. Daarna gezamenlijk eten gekocht en gemaakt en de avond doorgebracht.

Vrijdag 26 juni
Vandaag met de 3 van gisteren naar Telegrafh Cove geweest. Dit een is een plaatsje dat er nog net zo uitziet als 100 jaar geleden. Op weg naar dit plaatsje de eerste beer op de weg gezien. Helaas net te laat met de camera. In het plaatsje zelf dat geheel op palen staat in de haven hebben we een walvismuseum bezocht. Het hangt hier helemaal vol met skeletten van walvissen die hier in de loop van de jaren zijn aangespoeld. Hierbij ook een rondleiding van een van de vrijwilligers gehad. Daarna aan de waterkant onder toeziend ook van een hertje onze lunch opgegeten. Na de middag zijn de Duitser en een van de Zwitserse gaan kayakken. Zelf ben ik met de andere Zwitserse het plaatsje nogmaals gaan verkennen. (lees: op het terras in de zon gaan zitten) Voor het eerst in dagen weer een keer zon dus dat was erg lekker. De adelaars vliegen hier af en aan. Erg gaaf om te zien. Daarna nog wat gedronken met z'n vieren teruggegaan richting Port Hardy. Op de terugweg weer 4 beren op de weg waarvan er een zo vriendelijk was om wat te poseren voor ons zodat we ook gewoon wat mooie foto's konden maken.
Na aankomst in het hostel wat reiszaken geregeld en daarna met z'n vieren uit wezen eten.

Zaterdag 27 juni.
(nog maar 2 maanden..)
Na een erg korte nacht ging om half 5 de wekker om richting de ferry naar Prince Rupert te gaan. Een boottochtje van een goeie 400 km dat 15 uur duurt. Deze ferry gaat voor een deel langs de kust en voor een deel door de inside passage. Dat lijkt een brede rivier maar is gewoon zee. Onderweg aan alle kanten walvissen, dolfijnen en aderlaars. Een humpback whale was zelf zo goed om even een show weg te geven waarbij hij uit het water sprong. Super om te zien. Na aankomst in Prince Rupert naar het hostel gegaan. Deze keer weer een erg schattig klein hostel.

Zondag 28 juni
Het is een heerlijk regendag hier. Maar wat wil je in een plaats waar het 200 dagen per jaar regent. Vandaag hebben de Zwiterse en ik (van de andere hebben we inmiddels afscheid genomen) wat door het stadje gefietst en het museum bezocht. Dit was een niet zo groot museum maar wel erg mooi over de geschiedenis van de indianen (Aboriginals of First people genoemd hier) en de komst van de westerlingen. Verder mijn reis gepland. Ik had het plan om naar de Queen Charlotte eilanden te gaan om daar een kayak tour te gaan doen. Helaas is dit niet mogelijk omdat er geen tours vertrekken deze week. Beetje balen maar zal mijn plannen nu even aan moeten passen.

Maandag 29 juni
Voor de verandering regent het hier weer eens. Dus nu maar eerst een keer mijn verhalen opschrijven jullie allemaal op de hoogte brengen. Het is tenslotte al weer meer dan een week geleden.
Vandaag ga ik richting de Rocky Mountains. Jasper National Park. Gaat weer een reisje worden van een paar dagen.

Groeten Erik

PS(en)
Even geen datakabel bij de hand dus de foto's houden jullie te goed.

PS2. Henk: De meeste hostels haal ik uit de Lonely plant. Dat is zegmaar de bijbel voor backpackers. Hier staat echt alles in wat je wilt weten. Daarnaast hebben ze ook aan deze kant van de wereld internet en daar kun je ook heel veel vinden.

PS3. Mariella en de andere: Ik sta er zelf ook al van de kijken dat ik al zeker een week geen rare acties heb uitgehaald. (of die ik in ieder geval niet met jullie wil delen ;) )

• 29 Juni 2009 - 20:24

Thea:

Fijn om weer wat van je te horen en te lezen. Zo te lezen gaat alles goed daar. Hier in Venray is alles oke , lekker warm en nog geen regen. Je krijgt de groetjes van Joeri en Shadira, liggen nu in bed.
    heel veel plezier verder en tot horens.

groetjes uit Venray

• 30 Juni 2009 - 07:01

Jeroen:

Eric,

Maar goed dat we met het Ossebraadfeest regen hebben gehad, was het niet meer zo wennen daar in het verre Westen.

• 03 Juli 2009 - 06:50

Sveno:

Hey Eric,
    you only talked about the good things and left out that we had some cereal problems!!! Not everything is easy in here ;-)

I am on the German part of this site: Sveno.wobistdujetzt.com ;-)

Sven

• 04 Juli 2009 - 10:50

Maurice:

Ha,
    ik moet van maurice typen dat je een lul bent, hij wil ook !!! (een lul zijn??) je hebt hem niet eens uitgenodigd.
    Geniet ervan en we houden je in de gaten.

Groeten Lean en Maurice