Ontario en Quebec - Reisverslag uit Québec, Canada van Erik Derks - WaarBenJij.nu Ontario en Quebec - Reisverslag uit Québec, Canada van Erik Derks - WaarBenJij.nu

Ontario en Quebec

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Erik

19 Juli 2009 | Canada, Québec

Hallo allemaal,

Hierbij weer de wekelijkse update. Een erg bijzondere week met veel hoogtepunten en een dieptepunt.

Zondag 12 juli.

Na mezelf een beetje gesetteld te hebben in het hostel in Niagara Falls City met maar liefst 3 gasten (en een eigenaar die heel druk lijkt!) maar eens richting de Niagara Falls gelopen. Moet zeggen dat ik dit op het eerste moment niet zo heel indrukwekkend vond. Bleek dat ik er nog een kilometer ofzo vanaf was. De Niagara Falls bestaan uit twee delen die een paar honderd meter uit elkaar liggen. De eerste die je tegenkomt zijn de USA Falls. Deze liggen op Amerikaans grondgebied. Verderop liggen de Horseshoe Falls. Deze liggen over de hele breedte van de Niagara river en zijn heel erg indrukwekkend.
Als toerist moet je natuurlijk met zo,n bootje onder de waterval gevaren hebben. Daarvoor hadden ze een speciale aanbieding voor 4 attracties rond de waterval. Maar voordat ik daar aan begonnen ben heb ik eerst wat rondgekeken. Bij de watervallen is een heel erg toeristisch stadje gebouwd. Casino's, pretparkachtige attracties, hotels en vreetschuren. Echt op zijn Amerikaans een natuurwonder verpesten. Maar wel weer grappig om te zien en doorheen te lopen.
De eerste van de Niagara attracties die ik bezocht heb was de Journey Behind the Falls. Hierbij ga je in een tunnel achter de watervallen. Helaas komt er zoveel water naar beneden dat je er niet meer doorheen kunt kijken. Ongeveer 1.000.000 badkuipen per seconde. Dat maakt de watervallen qua verbruik de grootste ter wereld. Qua hoogte staan ze op de 50e plek. Verder hebben ze daar beneden een uitkijkplateau waarbij je de watervallen van bijna onderaan kunt bekijken. Hierbij krijg je wel zo'n regenjas want je wordt daar echt kletsnat. Zal proberen de foto hiervan binnenkort op de site te zetten.
Daarna ben ik een paar kilometer naar het zuiden (stroomafwaarts) de White water walk wezen bekijken. Dit is een stukje van de meest snelstromende (40 km/uur) en gevaarlijke rivier ter wereld. Dit stukje ligt in een Canyon en je moet dan ook met de lift naar beneden om het te kunnen bekijken.
Daarna ben ik nog wat wezen eten met uitzicht op de Niagara Falls. Daar zijn s' avonds de watervallen verlicht. (erg mooi om te zien, onmogelijk om een foto van te maken)

Maandag 13 juli.
Vanmorgen op tijd richting de watervallen gegaan om niet te lang in de rij te hoeven staan voor de Maid in the Mist. Oftewel de bootjes die richting de watervallen varen. Als je er dan dichtbij bent is het erg indrukwekkend. En je krijgt dan zoveel water over je heen dat je geen foto's meer kunt maken.
Daarna nog naar de laatste attractie geweest. The Fury. Dit is een 3-D show (aan alle kanten schermen) waarbij je heel snel door de laatste miljoen jaar heengaat om te zien hoe de watervallen zijn ontstaan. Dit alles met lichteffecten, water, lucht en een bewegende vloer.
Hierna nog een IMAX film bezocht over de Niagara Falls (ja, ik vind IMAX echt enorm leuk dus ik kom er regelmatig.)
Als laatste heb ik hier in Niagara Falls de waterkracht centrale bezocht. Hier wordt ongeveer voor een miljoen mensen stroom opgewekt. Hiervoor leiden ze water weg van de Niagara Falls om stroom op te kunnen wekken. Dit doen ze ‘s nachts om overdag voor de toeristen de watervallen gewoon te kunnen laten stromen. 's nachts gaat er maar ongeveer 25% van het water door de watervallen en overdag 75% Dit is ook om de watervallen op kun plaats te houden. Anders verschuiven ze ongeveer 2 meter per jaar.

Daarna de bus naar Toronto gepakt en naar het hostel gegaan.

Dinsdag 14 juli
Vanmorgen op tijd richting de CN-Tower gegaan. Dit is een televisiemast van 553 meter hoog. Ze zeggen het hoogste gebouw ter wereld. Natuurlijk moet je als toerist de toren ingaan. Je gaat dan met een lift naar de eerste verdiepingen op 350 meter. Hier heb je een restaurant en een glazen vloer waar je op kunt staan en natuurlijk een 360 graden uitzicht. Daarna kun je nog 100 meter hoger naar het hoogste uitkijkpunt (op een gebouw) ter wereld. Bijna overbodig om te zeggen dat het uitzicht natuurlijk fantastisch was. Verder vandaag Toronto te voet verkend door alle gebieden die bezienswaardig zijn.

Woensdag 15 juli
Vandaag weer een reisdagje naar Montreal. Het hostel ligt in het oude centrum van Montreal. De buurt is ook oud en volledig in franse stijl. Ze hebben hier zelfs de bekende ketens en neon reclame weten weg te houden. Het hostel zelf ik ook wel bijzonder. Het heeft een binnenplaats waar iedereen altijd zit. Daarnaast zijn de bedden een soort van houten cabines die je met een gordijntje dicht kunt maken. en de matrassen zijn hier luchtbedden. Slaap op zich prima maar wanneer iemand zich omdraait is iedereen wakker. Gelukkig levert het hostel gratis oordoppen.

Donderdag 16 juli
Vandaag met een stel Fransen en een Mexicaan te voet Montreal wezen verkennen. Deze stad is duidelijk anders dan de andere steden waar ik tot nu toe geweest ben. Kan het niet helemaal verklaren maar het heeft iets met sfeer te maken.
Veder vandaag de was gedaan wat nog niet meeviel omdat de wasmachine kapot ging. Heel gedoe. ‘s avonds met een aantal Mexicanen, Fransen een Belg wezen stappen in een discotheek in de buurt van het hostel.

Vrijdag 17 juli
Na uitgeslapen te hebben heb ik even wat reisplannen gemaakt voor morgen. Daarna heb ik de Mont Real beklommen. (nou ja beklommen, omhoog gewandeld) De Mont Real is de berg waar de stad naar vernoemd is. Bovenop deze berg is een groot stadpark (van dezelfde ontwerper als het Central Parc in New York) Hier wat van het mooie weer en het uitzicht genoten. Daarna weer teruggewandeld naar het hostel en daar met een aantal hostelgenoten uit wezen eten in een of ander Frans restaurantje.
Na het eten zijn we in de stad naar het Just for Laughs festival geweest. Dit is een comedy festival wat zich voornamelijk op straat afspeelt. Erg veel leuke en bijzondere optredens gezien.
Daarna met ongeveer alle bewoners van het hostel een gezellige avond gemaakt. Ik denk dat er meer dan 10 nationaliteiten aanwezig waren en er zeker 5 a 6 talen gesproken werden wat dan weer de nodige hilariteit met zich mee brengt.

Zaterdag 18 juli
Vandaag weer een reisdag richting Quebec City.
Het is hostel is wel oké maar niet echt bijzonder.
Vanavond naar een gratis voorstelling van het Cirque du Soleil geweest wat haar wortels heeft in Quebec. Echt enorm spektakel en erg mooie show.
Daarna wat wezen drinken met een Braziliaan en een Koreaanse. Bij het betalen er achter gekomen dat mijn portemonnee weg is. Gelukkig zaten er geen betaalkaarten in maar wel mijn Nederlands rijbewijs wat ik altijd bij me heb omdat je je hier in iedere kroeg moet legitimeren. Behoorlijk balen dus. Morgen maar ff aangifte doen en hopen dat mijn portemonnee nog te voorschijn komt.

Voor zover weer mijn belevenissen van de afgelopen week. Tot de volgende keer.

Groeten Erik

PS Zal proberen wat foto’s te uploaden deze week, de computer hier wil niet echt.

PS Ronald: Die vloer is niet zo eng als het lijkt.

PS Henk W.: Ja, leg hier veel meer afstanden af dan is Australië, dit is echt een groot land.

UPDATE:

Zondag 19-07-09
Portemonnee teruggevonden. Ik liep vanavond toch maar even de kroeg in waar we geweest waren. De serveerster herkende me en gaf me direct mijn portemonnee terug.

• 19 Juli 2009 - 15:55

Henk Wijers:

Ja hoor weer erg onderhoudend geschreven; leuk om op een druilerige zondag lekker achter de PC het verslag te lezen; erg balen van je portemonnaie; hopelijk komt het nog goed;
    het volgende verslag zal ik wel over 3 weken lezen: ik ga 14 dagen naar Italië; misschien lees ik daar je volgende verslag!

Groetjes en nog fijne dagen.

• 19 Juli 2009 - 16:06

Doreth:

Hey Erik,
    Leuk om weer op de hoogte te worden gebracht van je mooie verhaaltjes;)!! De Niagara Falls zijn inderdaad indrukwekkend en erg mooi om te zien! Ben benieuwd naar de foto's maar die zullen vast wel mooi zijn;)!!
    Maar je dieptepunt is inderdaad erg vervelend zeg:(, jemig! Maar hopelijk vind je 'm snel terug zodat je toch nog gezellig de kroegjes in kunt gaan;)
    Tot het volgende berichtje!!

Groetjes Doreth

• 19 Juli 2009 - 16:58

Rene En Ilona :

hey broeder en zwager!
    wat leuk al je verhalen te lezen! zo de lezen heb je het goed naar je zin, hier is ook alles goed
    we hebben vorige week twee eerste premie veulens op de keuring gehad in sevenum ze waren 1 en 2 van limburg.
    en je bent niet de enige die zijn rijbewijs kwijt is,
    Ilona gaat wel mee een nieuwe aanvragen.
    groetjes en nog veel plezier
    Rene en Ilona

• 20 Juli 2009 - 11:40

Michel En Henrita:

He Ericho,

We zien dat je je niet verveelt daar, of te wel mooie en leuke dingen doen of je boeltje bij elkaar houden/zoeken raak je tickets maar niet kwijt!!!
    Vermaak je nog een beetje en we zien je berichtjes wel weer verschijnen HU

mzzl

• 20 Juli 2009 - 18:48

Henk En Ada:

Prachtig reisverslag en om nooit meer te werken!!!
    Fijn je geld weer terug,geen sponser nodig.
    Met Joris alles goed.
    We hebben je Zaterdag gemist,bedankt voor jullie cadeau.Het was een gezellig feest.
    Groeten en geniet op je verdere reis, Henk en Ada.

• 20 Juli 2009 - 20:19

Dorothe:

Wat zul jij fris gewassen en schoon zijn als je terug komt. Zoveel water zien wij in 10 jaar nog niet. Als je jouw verhalen leest krijg je meteen zin om ook te vertrekken. Wanneer komt je eerste boek uit?? Toch vreemd dat ze je na 1 ontmoeting al herkennen. Je zou je toch gedragen daar.
    Heel veel plezier nog en tot gauw

• 21 Juli 2009 - 11:40

Jeroen:

Eric,

Nu je toch in Niagara bent, ga even bij het Welland kanaal naar de sluizen kijken.

Een imposant gezicht de schepen door 4 sluizen ruim 100 meter omhoog te zien gaan.

Jeroen

• 22 Juli 2009 - 20:38

Suus En Rik:

We zijn weer helemaal "op de högt".
    Mooi dat je de knip weer terug hebt!!!

Groetjes

• 23 Juli 2009 - 20:32

Piet:

Weer een echte Erik actie dus met die knip! ;-)

Geniet ze verder!

Mzzl. Piet