Kilomeaters - Reisverslag uit Niagara Falls, Canada van Erik Derks - WaarBenJij.nu Kilomeaters - Reisverslag uit Niagara Falls, Canada van Erik Derks - WaarBenJij.nu

Kilomeaters

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Erik

12 Juli 2009 | Canada, Niagara Falls

Hallo Allemaal,

Een week van veel kilometers (een kleine 4000) maar ook weer een aantal belevenissen. Vooral de Calgary Stampede was erg indrukwekkend.

Zondag 5 juli

Vandaag op tijd opgestaan en de Greyhoud gepakt naar Calgary, een ritje van goed anderhalf uur, dus eigenlijk niet de moeite.
In Calgary aangekomen mijn Backpack in een locker gestopt en richting het Calagary Stampede terrein gegaan. Dit lag precies aan de andere kant van het centrum dus heb gelijk Calgary verkend. Gewoon een grote stad waar op zondag helemaal niets te zien of te beleven is.
Daarna aangekomen op het Stampede terrein. Dit is echt ongelofelijk groot voor een evenement. Alleen op het terrein zelf kun je al een hele dag rondlopen. Alles staat vol met kermisattracties, souvenirkramen en vreetschuren. Daarnaast nog een paar hallen met allerhande beestjes, alle rassen van paarden en ander vee wat ze hier hebben. Verder een indianendorpje met Wigwams waar de First-people zichzelf showen.
De Stampede is trouwens ontstaan in de tijd dat de Cowboys met hun vee richting de stad (Calgary) trokken. Daar aangekomen moest dat gevierd worden en werden er rodeo's gehouden. Inmiddels is dit een 10 daags mega-evenement geworden waar mensen uit het hele land op af komen om zich een paar dagen te vermaken.
Het terrein is omgeven met aan een kant een renbaan, met mega tribunes, aan de andere kant een ijshockeystadion en aan een ander kant een evenementenhal (zoiets als de RAI)
Ik had een kaartje voor de Rodeo, deze wordt gehouden op de renbaan. Deze heeft ongeveer 16.000 zitplaatsen. Echt enorm. Ik had zelf een redelijke plaats en met hulp van mijn verrekijker en de grote schermen was erg goed zichtbaar hoe de cowboys in het stof belanden. Erg gelachen om deze show. Daarna weer het terrein verder gaan verkennen. In het ijshockey stadion was een wedstrijd vee hoeden. Hierbij staat er een kudde van 30 stuks jongvee. Allemaal genummerd van 1 tot 10. Het is dan de bedoeling dat 3 cowboys, te paard, 3 koeien met het door de jury opgegeven nummer zo snel mogelijk uit de kudde halen en in een vangkooi jagen. De snelste die ik gezien heb deden dit in 33 seconden. Echt ongelofelijk goed.
Hierna weer het terrein opgelopen, wat gegeten en me verbaasd over hoeveel mensen er rondlopen hier. Voor de avond had ik een kaartje voor de chuckwagon race. Dit zijn ouderwetse huifkarren. (nou ja, tegenwoordig zijn ze van aluminium en is de huif wat kleiner. Voor iedere kar staat een vierspan en word deze begeleid door 4 ruiters die eerst de kar moeten laden voordat er gegaan mag worden. Ook moeten de wagen eerst wat slalommen voordat ze de renbaan op mogen om vol te kunnen racen tegen de andere. Dit was erg gaaf om te zien en is een soort van formule1 voor cowboys.
Na de huifkarrenrace was er nog een grote show. Hiervoor werd er even een podium van 30 meter breed, 20 meter diep en 15 meter hoog het terrein opgereden, neergezet, aangesloten en begon de show binnen een half uur na de laatste race. Ook bijzonder knap.
De show zelf was erg mooi om te zien met alle special effects en dergelijke. Helaas kon ik deze niet afkijken omdat om middernacht de Greyhoud weer vertrok.

Maandag 6 juli
Om middernacht de Greyhoud ingestapt. Deze zat tot op de laatste stoel vol. De eerste uren waren dus vreselijk, daarna gelukkig wel 2 stoelen voor mezelf.
Na een goeie 1300 kilometer en een lekke band om half 10 's avonds aangekomen in Winnipeg. Een dooie stad midden in Canada. Het hostel is wel erg goed. Een heerlijk breed bed met fatsoenlijke kussens. Lekker slapen dus.

Dinsdag 7 juli
Na een gat in de dag geslapen te hebben eerst maar even de was gedaan. Na de middag wat de stad wezen verkennen of er nog iets te zien is. In het franstalige deel van de stad een VVV binnengelopen om een wandelkaart of iets dergelijks. Nu bleek dat ze daar zelf rondwandelingen gaven voor toeristen. Nu is het ook daar niet zo druk op een dinsdag dus kreeg is een prive rondwandeling. (het personeel waren allemaal studentes) Na afloop nog wat met de studentes gepraat en daarna weer richting hostel. Het hostel ligt in een buurt waar het erg vroeg donker word en ben na het eten dan ook maar wat gaan lezen, computeren, reisplannen en badderen (ja een echt bad om mijn kamer en een kamergenoot die er nooit is)

Woensdag 8 juli
Vandaag de bus gepakt naar Thunder Bay en daar rond bedtijd aangekomen. was maar een uurtje of 10.

Donderdag 9 juli
Vandaag met een aantal collega backpackers wezen ontbijten in de ontbijtplek van Thunder Bay. Pannekoeken als ontbijt, scheelt weer een keer lunchen. Wel erg lekker trouwens.
Na de middag met de hosteleigenaresse en een aantal andere backpackers naar het Sleeping Giant National Parc geweest en zelfs een ree gespot.
Tegen de avond begon het te regenen (Vandaar Thunder Bay) en dus verder weinig meer gedaan.

Vrijdag 10 juli
Vanmorgen een fiets geleend van het hostel en per fiets de stad wezen verkennen. De eerste stop was bij het Terry Fox Monument. Terry Fox had al op jonge leeftijd kanker en daarom was er bij hem een been geamputeerd. Omdat hij niet bij de pakken neer wilde gaan zitten had hij zich voorgenomen om met prothese van de oost naar de westkust te rennen en alle provincies in Canada aan te doen op de weg. Helaas heeft hij naar ongeveer 3000 kilometer in Thunder Bay op moeten geven en is hij vlak daarna overleden.

Daarna naar de andere kant van de stad gefietst naar Fort William Historical Parc.
Fort William was de oorspronkelijke nederzetting van de Engelsen in deze omgeving. In de zomer kwamen de jagers uit het westen en de handelaren uit het oosten om huiden en handelsgoederen uit te wisselen.
Het fort is helemaal nagebouwd zoals het er in 1815 uitgezien moet hebben. Daarnaast lopen er erg veel acteurs rond die uitleg geven en je proberen te laten geloven dat je echt in 1815 bent. Erg mooi om te zien en te beleven.
Daarna weer richting hostel gefietst en samen met wat collega backpackers film gekeken.

Zaterdag 11 juli
Vanmorgen maar weer eens de bus gepakt richting Toronto. Slechts 22 uur.

Zondag 12 juli
In alle vroegte in Toronto aangekomen. Van hieruit meteen een bus gepakt naar Niagara Falls City. (dit is maar anderhalf uur)
Vanmiddag ga ik dan ook de Falls bezoeken.

De groeten en tot de volgende keer

Erik

PS hopelijk dan weer met foto's

• 12 Juli 2009 - 17:54

Herman En Maria:

Hoi Erik,

Wat leuk om jouw reisverslagen te lezen. Ik vind het kei goed van jou wat jij allemaal onderneemt. De afstanden die jij allemaal aflegt, daar kunnen wij ons bijna niets bij voorstellen.
    Wij hebben afgelopen nacht Sanne uitgezwaaid. Om 2.45 stond de Schipholtaxi bij ons voor de deur om Sanne en haar vriendin Iris naar Schiphol te brengen.
    Zij gaan 12 dagen naar Marokka vakantievieren.
    Zij heeft al een sms-je gestuurd dat ze al in het hotel waren.

Erik geniet nog lekker van jouw vakantie en we houden jouw reisverslagen goed in de gaten.

Doei

Groetjes Herman en Maria

• 12 Juli 2009 - 20:30

Twan En Cindy:

Haai,

Jeetje wat een afstanden!!! Weer leuk om al je belevenissen te lezen.

Doei.

Gr. Twan en Cindy

• 13 Juli 2009 - 10:58

Ronald:

Ha, eindelijk wat plaatsen die ik nog herken. Die watervallen zijn echt giga-groot, maar dat heb je inmiddels wel beleefd. Als je nog tijd over hebt in Toronto moet je de CN-toren maar eens op. Kun je mij tenminste vertellen hoe het daarboven eruit ziet. Ik zag het niet zo zitten, vooral die glazen vloer op een paarhonderd meter hoogte staat me een beetje tegen. Veel plezier nog !

• 13 Juli 2009 - 19:34

Buurman:

Ha buurman,

Nou, nou, wat een afstanden zeg! en dat ook nog allemaal met de bus! Veel plezier bij de watervallen. Je staat wel aan de goede kant ,want vanuit de kant van USA is het uitzicht lang niet zo mooi dan vanuit de Canadese kant.

Je zult in Toronto ook nog wel de CN-tower gaan bekijken (van binnen dan). We lezen het wel weer.
    Ik zal even een paar fotootjes mailen van je nieuwe buurman.
    Hij doet het harstikke goed en groeit als kool!
    Verder lekker druk hier
    met de paarden etc. keuringen en zo.

Heel veel reisplezier nog! Het is geweldig om zo je reisverslagen te lezen.

Henk, Nicole, Marjolein en Joris

• 13 Juli 2009 - 19:43

Buurman:

Ha buurman,

Ik zal even een paar fotootjes mailen van je nieuwe buurman.
    Hij doet het harstikke goed en groeit als kool!
    Verder lekker druk hier
    met de paarden etc. keuringen en zo.

Heel veel reisplezier nog! Het is geweldig om zo je reisverslagen te lezen.

Henk, Nicole, Marjolein en Joris

• 13 Juli 2009 - 20:47

Toos En Jan:

Hoi Erik,
    Hier een paar woordjes van ons.Wat leuke verhalen uit 't verre land en dan al die afstanden die je aflegt. Wij zijn ook bij de watervallen en daar in de boot geweest ( geweldig he en ook kletsnat natuurlijk !!!). Ome Jan is met Joeri en Sven naar VVV - Feijenoord (2 - 2)geweest , de kids vonden het leuk. Het is hier nu mooi zomerweer, als het maar niet op is als wij vakantie hebben. Nog veel reisplezier en we wachten op de nieuwe verhalen van je interessante reis.

Groetjes uit het prachtige Overloon.

• 14 Juli 2009 - 19:19

Henk Wijers:

Wat een gereis zeg, bij het lezen al word ik moe; moet ook wqel voor een ambtenaar!
    Erg leuk en onderhoudend geschreven. Wacht met spanning af tot de volgende keer. Reis je hier nu veel meer dan down under?

Ik hoor het de volgende keer wel.

• 15 Juli 2009 - 08:57

Doreth:

Heey Erik,
    Sorry liep een beetje achter met lezen, maar je hebt weer goed je best gedaan om er weer een mooi verhaal van te maken, ook meteen een flinke geschiedenis les erbij, nice!!
    Zo te zien heb je al veeeeele kilometers gemaakt ja, maar dat krijg je in zo'n groot land waar je veel wilt zien he, haha! Maar jij zorgt er wel voor dat het geen enkele dag saai is!
    Veeel plzier nog!

Liefs, Doreth